2 aylık bir aranın ardından tekrardan merhaba :).
Bu yazımda, MIT App Inventor 2 aracılığı ile oluşturduğum android programdan bahsedeceğim. Aslında programı ben oluşturmadım,internet üzerinden araştırırken buldum, görünümünde bir kaç değişiklik yaptım göze daha hoş gelmesi için.
Android programımız ,arduino ile herhangi bir sensörden ölçtüğümüz değeri HC-06 bluetooth modülüne bağlanarak görmemizi sağlıyor. Bu modül ile ilgili daha önceki uygulamamız ve yazılım için buraya tıklayınız.
Arduino yazılımınızı oluştururken, android bağlantısı için ayrıca bir kod yazmanıza gerek yok. Sadece HC-06 Bluetooth modülünüzü Arduino'ya bağlamanız ve görmek istediğiniz sensör ya da herhangi değeri, Arduino IDE'deki "Serial Monitör" de görmek ister gibi yazmanız yeterli.
Bunun için bildiğiniz üzere "Serial.println();" komutunu kullanıyoruz.
ÖNEMLİ !!!
Arduino yazılımını oluştururken okunan verinin ekranda gösterilme sıklığını yüksek tutmanız( 1000 ms ve fazlası) ya da okunan değeri integer olarak gösterirseniz sıkıntı yaşamazsınız. Diğer türlü bazı okuma sıkıntıları oluşabiliyor android programda.
LM35 ile sıcaklık ölçümü yaptım, %100 olmasa bile başarılı.
APP Inventor komutları;
Proje dosyalarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.Hem App Inventor 2 'de kendinize göre düzenlemeniz için .aia uzantılı proje dosyasını, hem de telefonunuza kendi hazırlamış olduğum programı direkt yükleyip kullanmanız için .apk uzantılı andorid programı da attım.
https://drive.google.com/file/d/0B7Iv2kkg1He_SnB1WHpJckswQUk/view?usp=sharing
arduınoya nasıl bir kod yazacağız? arduınodaki a0 pinindeki nem sensorü bilgisini okumak istiyorum nasıl okuyacağım?anlatabilir misiniz? Arduınoya nasıl yazarak okuyabiliriz?
YanıtlaSilve okuduğım bilginin mıt app de gözükmesini belirlediğim değerden büyük ise motor çalışmssını istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.
YanıtlaSilkardeşim linki güncelleme şansın varmı dosyalar hiç bir şekilde açılmıyor
YanıtlaSilBen açabiliyorum dosyaları. İsterseniz mail gönderin bana direkt göndereyim size dosyaları.
Silapp inventor kısımı zaten nette her yerde mevcut,Asıl anlatman gereken Arduino da nasıl bluetooth'a byte gönderilir yani sıcaklık degerini nasıl iletişim portundan tel'e gönderirsin kısımını es geçmişsin.Ya sende o kısımında eksiksin yada unutmuşsun dicem ama konu başlıgı zaten tam da anlattgım şey yani
YanıtlaSilHC-06 veya HC-07 Bluetooth modülünü kullanan kişinin RS-232 mantığını da biliyor olması gerektiğini düşünüyorum.
SilZaten yazının başında App Inv. kısmını internetten bulduğumu sadece düzenleme yaptığımı belirttim.
pic ve ardiuno ile ilgili Bluetooth lu çalışmalara buradan ulaşabilirsiniz
YanıtlaSilhttps://www.youtube.com/watch?v=Uc4r6F_jF3w
https://www.youtube.com/watch?v=BM-slx4Fr9s
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilGüzel çalışma için teşekkür ederim. Bende buna benzer bir çalışma yapmak istiyorum fakat siz burada sadece ortam sıcaklığını almışsınız. Ben 2 veri alıp bunları birbirinden ayırt edip mobil uygulamada 2 ayrı yerde görüntülemek istiyorum. MİT bu konuda benim işime yarar mı ?
YanıtlaSilTabiki bunu mit app inventor ile yapabilirsiniz benzer mantıkla
SilAcaba bu konuyla ilgili yardımcı olabilecek bir kaynak önerebilir misiniz ?
Silbende tam olarak dediğiniz işi yapmak istiyorum fakat kaynak bulamadım hem sıcaklık hem kalan şarjı iki ayrı yere yazdırmak istiyorum. bulabildiyseniz yardımcı olur musunuz?
Silarkadaslar bende bu projeyi yapacagım ardıuno ile sıcaklık ölçme yaptım ekranda sıcaklıgı ölçüyü ama bluetooh ile android üzerinde görülecek telefonda da sıcaklık yazacak bunu nasıl yapabilirim fikri olan var mı
YanıtlaSil2 veri alıp bunları birbirinden ayırt edip mobil uygulamada 2 ayrı yerde görüntülemek istiyorum.
YanıtlaSil